Raad bespreekt burgerinitiatief Sieradenbuurt en Filmwijk

Aanstaande donderdag 25 juni bespreekt de Almeerse gemeenteraad het burgerinitiatief van onze buurt en Filmwijk om het PMD+ afvalsysteem te behouden. Onze buurten draaien al enige tijd een proef met dit systeem, tot ieders tevredenheid. We produceren veel minder afval. Het college wil Diftar invoeren. Dat gaat de inwoners meer geld kosten, een extra container en ergernis vanwege de te verwachten stijging van zwerfafval in de wijk. Beide opties worden donderdag besproken door de raad.

Voor een burgerinitiatief hadden we 250 handtekeningen nodig. Dat aantal werd al heel snel behaald. Daarom wordt onze voorkeur, PMD+, ook voorgelegd. Buurtbewoner Juliëtte heeft zich vastgebeten in dit dossier en weet er alles van. Zij geeft een presentatie en zal vragen van de gemeenteraadsleden beantwoorden. Hoe dit precies gaat staat in de gesprekswijzer.

We doen dit burgerinitiatief samen met Platform Filmwijk. Op basis van de vele handtekeningen en berichten op social media merken we dat het erg leeft bij bewoners. Ook bewoners van de boulevardflats in Almere steunen ons voorstel. Daar is een bewoonster een handtekeningenactie begonnen. Bewoners van de Boulevardflats in Stedenwijk hebben afgelopen vrijdag week een brief naar de gemeenteraad gestuurd inclusief alle handtekeningen, waarin staat dat zij ons voorstel steunen.