Verschillende functies

IMG_8299

Bij de ontwikkeling van het voedselbos hebben drie thema’s een rol gespeeld: stadslandbouw, recreatie en educatie. De parkachtige opzet met de voedseldragende bomen en struiken in het bos bieden voedsel maar ook voldoende recreatieve¬†mogelijkheden. Er zijn paden, bankjes en ruimte om te spelen. Het is geen afgesloten bos. Vanuit de buurt is er straks een fraai uitzicht op het bos.

Maar we willen graag dat het voedselbos ook bijdraagt aan educatie. Zodat onze jongeren weer weten wat wel en niet eetbaar is en hoe dat er in de natuur uitziet. We zijn samen met het IVN en de KNHM bezig een educatieprogramma op te zetten zodat kinderen dat weer leren. We willen een digitaal platform ontwikkelen waarop kinderen meer leren over ons bos. Het is de bedoeling dat ze kennis opdoen over de verschillende soorten en hun werking in het geheel.

Niet zomaar een Voedselbos, het grootste van Nederland
Het voedselbos wordt de komende jaren gevolgd door de Universiteit Wageningen. Voedselbossen zijn ‘hot’ en ons bos is het grootste van Almere, zelf het grootste van Nederland. Het bos wordt op verschillende manieren onderhouden. Men wil graag weten wat dat betekent voor de ontwikkeling van het bos.

We zijn de komende jaren nog druk om het Voedselbos verder te ontwikkelen. Ben jij net zo enthousiast als wij en wil je een bijdrage leveren de ontwikkeling van het voedselbos? Laat het ons weten in een mailtje.