Spelregels

SPELREGELS WHATSAPP GROEPEN

We werken volgens het principe “SAAR”

S = Signaleer

A = Alarmeer (bel 112)

A = App om je waarneming bekend te maken

R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te leggen met de persoon

= Signaleer, bij een verdachte situatie, bijv. mensen die naar huizen kijken, mensen op plaatsen waar ze niets te zoeken hebben of mensen die over schuttingen kijken. Een onderbuik gevoel is vaak voldoende.

A = Alarmeer, indien je een (poging tot) inbraak of een verdachte situatie ziet dan bel je direct 112. Er wordt dan meteen een eenheid van de politie aangestuurd.

A = App uw waarneming om bekend te maken wat, waar en wie (=signalement). Van belang is ook een eventueel voertuig; merk, kleur en kenteken.

Foto’s versturen van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement. Laat d.m.v. een WhatsApp bericht weten dat je 112 hebt gebeld, zodat niet iedereen 112 gaat bellen!!

R = Reageer door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te leggen met de persoon/personen.

Je kunt dit eventueel met meerdere personen uit de straat doen. Let op, doe dit alleen als het veilig is en neem geen onnodige risico’s. Let over het algemeen op je taalgebruik. Speel geen eigen rechter en overtreedt geen regels.

Gebruik de WhatsApp groep alleen waar ze voor bedoeld is en niet voor onnodige berichten. Mochten deze onnodige berichten en/of filmpjes wel gesignaleerd worden dan bestaat de mogelijkheid dat je uit de WhatsApp groep gezet wordt.

Indien je vragen hebt met betrekking tot de WhatsApp groep dan kan je je richten tot het bewonersplatform Sieradenbuurt. Email: Info@ Sieradenbuurt.nl. Wij zullen je vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.

WhatsApp groep is een initiatief van het bewonersplatform Sieradenbuurt met ondersteuning van de wijkagent.