Ontdekkingstocht door het voedselbos

Een paar maanden geleden ontstond bij het buurtcomité het idee om een rondleiding door het voedselbos te organiseren. Zondagochtend 9 juni was het zover. In de stralende zon vertelde Harry eerst iets over de ontstaansgeschiedenis van het voedselbos. De gemeente had oorspronkelijk andere plannen met de 5 hectare grond. Maar na 3 jaar gesprekken voeren met de gemeente mocht een groepje bewoners in 2016 een voedselbos aanplanten. Dat begon met de aanleg van de kruidenheuvels, maar breidde zich steeds verder uit.

De tocht voerde langs een perceel vol notenbomen, een appelboomgaard, een grote kersenboom waar twee buurtbewoners met een ladder kersen aan het plukken waren. Langs een goed verstopt rustpunt omringd door haagbeuken waar mensen weleens aan yoga doen, bessenstruiken, de kruidenheuvels en tenslotte de bijenkast. “Ik woon hier nu 18 jaar maar sommige plekjes kende ik helemaal niet”, zeiden een paar buurtbewoners.

Verschillende bewoners wilden weten waar je de honing uit de bijenkast kan kopen. Dat vond onze buurtimker Harold leuk om te horen. Voor een potje honing kun je hem appen op 06-8881675.

Goed verstopt plekje onder de haagbeuken