Leerlingen van het OVC aan de slag met voedselbos Sieradenbuurt

Lelystad – Vierhonderd leerlingen uit het voortgezet en middelbaar onderwijs in Flevoland gaan in de week van 25 tot en met 29 januari in workshops aan de slag met het thema voedselbossen. Deze workshops worden georganiseerd door IVN Flevoland en Stichting Oikos, in het kader van het Kennisprogramma DuurzaamDoor over eetbare natuur in Flevoland. Het doel van de workshops is dat jongeren ideeën aanleveren om leeftijdgenoten bij voedselbossen te betrekken: in ontwerp, aanleg, onderhoud of in de organisatie van activiteiten.

Voedselbos Sieradenbuurt
Klas 5 VWO van het Oostvaarders college gaat aan de slag met het voedselbos in de Sieradenbuurt. Maud Scholten en Harry Draai van het bewonersplatform zullen een introductie geven over het voedselbos in de Sieradenbuurt. Na de workshop beoordelen zij de ideeën die zijn voortgekomen uit de workshop.

Kennisprogramma DuurzaamDoor
Dit initiatief is onderdeel van het project Duurzame Voedsellandschappen, waar diverse partijen de handen ineen slaan voor innovatieve initiatieven op het gebied van voedselproductie, duurzaamheid, ondernemerschap, educatie en landschap in de Provincie Flevoland en draagt zodoende bij aan de realisering van een meer groene, duurzame economie. Het project is mede mogelijk gemaakt door het kennisprogramma Duurzaam Door.