Feestelijke opening Triade Vitree drukbezocht

Tientallen bewoners, verzorgers, familieleden en buurtbewoners zagen woensdagmiddag hoe er vanaf een balkon een groot spandoek naar beneden kwam rollen, waarmee het complex van Triade Vitree officieel geopend werd. Onder meer de wethouder hield een kort welkomstwoord en iedereen die wilde kon over het terrein lopen en rondkijken.

Zoals in het lage zwarte gebouw van de zorginstelling, wat een werkschuur is geworden met een keuken en wat kamers. Er staan werkbanken, bakken met hout en veel gereedschap.

In het grote gebouw zitten ook de kantoren van de medewerkers. Boven zijn appartementen waar cliënten wonen die redelijk zelfstandig kunnen functioneren. Ze hebben een psychiatrische stoornis in combinatie met een licht verstandelijke beperking. In de lage, kleinere bebouwing wonen mensen die meer begeleiding nodig hebben.

Medewerkers gaven geduldig antwoord op vragen. Zo vertelde Triade Vitree-medewerker Arjen dat de meeste bewoners inmiddels gewend zijn, maar sommigen ook niet omdat het bij hen erg lang duurt voordat nieuwe indrukken verwerkt zijn. Arjen vroeg op zijn beurt hoe de buurt het contact in aanloop naar de bouw ervaren heeft. Hij zei dat buurtbewoners die vragen hebben altijd het terrein op mogen komen. In de nieuwsbrief van de Sieradenbuurt die over een tijd verschijnt komen ook contactgegevens te staan.

Triade Vitree hoopt dat het terrein snel vergroent. Er staan jonge bomen en op de grote velden voor de deur komt gras. Ook is er al een perk met wilde bloemen. Het leek wel een stukje overgebleven bloemenveld zoals het was voor de zorginstelling er stond. Tussendoor werden groepjes rondgeleid en was er steeds aanloop bij de ijskraam. Ook de zon hielp mee aan een geslaagd openingsfeest.