Ridder Harry!

Toen Harry nog geen ridder was kreeg hij het verzoek om op vrijdag 26 april mee te gaan naar een Floriadebijeenkomst. Maar hij kon niet. Daarna vroeg Maud of hij alsjeblieft mee wilde voor een overleg met Olaf de Koning van de Heidemij, bij het theater. Gelukkig wilde Harry dat wel. Eenmaal bij het theater herkende hij de auto van de burgemeester. “Kijk, de grote baas is er ook”, zei Harry. Er stonden mensen in pak of met bloemen. Pas na een vriendelijk welkom van de gastvrouw bij de deur viel het kwartje. Eerste reactie: gvd. En daarna: dit vind ik toch wel heel leuk!

Een grote zaal met ronde tafels vol familie en vrienden. Harry mocht naar tafel 7 en al snel daarna het podium op. Burgemeester Weerwind hield een prachtige speech, maakte grapjes, zette met veel respect alle Almeerders op dat podium stuk voor stuk in het zonnetje. Benoemde hun jarenlange vrijwilligerswerk en inzet voor de stad.

Als laatste was Harry aan de beurt, naast hem zijn Ingrid. Het voedselbos werd genoemd, maar ook de Mudrun, het Belevenissenbos en meer. Zoals veel anderen op het podium vond Harry dat hij het niet alleen deed. Hij gaf ook de overige leden van het bewonersplatform een compliment. Maar Harry bedacht, regelde en voerde uit. Samen, natuurlijk, maar Harry trok de kar.

Burgemeester Weerwind werd formeel. “Het heeft de koning behaagd..” Hij zei het echt. Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ridder Harry is er nog een beetje beduusd van. Dank, dank, dank zei de burgemeester tegen alle gedecoreerden. Sluiten wij ons bij aan.