Nieuwe bomen in aantocht

Archieffoto

Archieffoto

De komende weken gaat Staatsbosbeheer nieuwe bomen planten. Op een aantal stukken grond waar de zieke essen weggehaald zijn, is de grond klaar voor nieuwe bomen. Dat is langs de Vergulde Draakstraat en bij de Korenbeursstraat. Deze week komt het plantmateriaal voor deze locaties binnen. Als de weersomstandigheden goed zijn komt er binnen twee weken een trekker met een plantmachine deze kant op. In de afbeelding hieronder een overzicht van de aantallen en soorten bomen:

IMG_9562

Het zijn duizenden bomen, van 60-80 centimeter hoog. Deze kleinere bomen slaan sneller aan en groeien harder dan grotere exemplaren. Volgens Staatsbosbeheer is het bos met dit plantmateriaal eerder op hoogte.

Om de bewoners tegemoet te komen plant Staatsbosbeheer deze winter nog nieuwe bomen. Normaal gesproken zit er meer tijd tussen kappen en planten, om de overgebleven stronken te laten verteren. Daarna kan de plantmachine makkelijker aan het werk. Nu zit er dus minder tijd tussen. Of het lukt om meteen dit jaar al duizenden bomen de grond in te krijgen is volgens boswachter Lida Blok daarom nog even spannend.

Op het hoekje aan het einde van het Tiarapad zal een aannemer binnen twee weken populieren planten. Dat is zo afgesproken met de omwonenden. Dit is een aparte klus die door andere mensen uitgevoerd wordt.

Wie nog vragen heeft kan mailen naar de boswachter: l.blok@staatsbosbeheer.nl