Grote opkomst infoavond veiligheid

De politie verwachtte hooguit 20 man. Het werd ruim het dubbele

De politie verwachtte hooguit 20 man. Het werd ruim het dubbele.

Het was druk bij de informatieavond over veiligheid in de Sieradenbuurt. Georganiseerd door het bewonersplatform en wijkagent Wim Knol omdat het onderwerp echt leeft in de buurt. Gemiddeld zijn er jaarlijks 4 inbraken in deze wijk, dit jaar staat de teller op 6.

Na een korte uitleg over de werking van de appgroepen gaven Wim en Doenja van de politie Almere Buiten Hout een presentatie. Wanneer bel je de politie (bij een onderbuikgevoel van er klopt iets niet) en hoe geef je dan het beste informatie door (zie foto hieronder). Inbrekers kunnen in 30 seconden in je woning staan dus snel handelen is belangrijk. Schrijf meteen op wat je gezien hebt, anders ga je later twijfelen. En stuur na je telefoontje een bericht naar de buurtapp.

Slotenexperts Mark en Roel gaven daarna een korte uitleg over de beste sloten (SKG 3).

Wijkagent Wim Knol gaat vanavond om 20 uur met bewoners die dat willen een rondje lopen door de buurt. Want zijn er onveilige situaties bij woningen of in tuinen? Inbrekers worden steeds creatiever.. Dus wees welkom, start bij beeld van Laura en wijkbord bij de vijver.

A9886D65-F879-4FF8-8F69-EB8D7CA84D45