Restafval straks in de blauwe, gft in de groene container

4038626

De gemeente start met een nieuwe afvalproef. Vanaf week 33, in augustus, gaat al ons restafval bij het plastic in de blauwe container. Het tussenschot in de groene container wordt weggehaald zodat daar meer ruimte komt voor het gft-afval. De grijze container blijft voor papier, karton en oude kleding.

De indeling wordt als volgt:
– blauwe container: restafval inclusief plastic, blik en drankkartonnen
– groene container: alleen gft (groente, fruit, etensresten, koffiefilters, theezakjes, wegwerpluiers, kattenbakkorrels, etc)
– grijze container: papier

Deze nieuwe proef komt er omdat de gemeente Almere minder afval per huishouden wil. Eerst was het idee om ondergrondse afvalcontainers te plaatsen in de Sieradenbuurt en de Filmwijk. Hier kwam zoveel verzet tegen dat de gemeente de bewoners vroeg een keuze te maken tussen optie A of B. Ook daar nam de buurt geen genoegen mee. Een paar bewoners kwamen met het idee voor achteraf afval scheiden. Of dat werkt gaat nu uitgetest worden in deze nieuwe afvalproef. Voor het slagen van de proef is het belangrijk dat er zoveel mogelijk gft in de groene container komt en plastic met het restafval in de blauwe bak.

De komende dagen krijgen de bewoners hierover een brief in de bus van de gemeente.

IMG_6437